Jag kom in i Triathlon helt random utan några planer och tankar i början.

Eter en MMA fight 23e mars 2015 så ville jag göra något helt annorlunda och ta en lite paus från mars och genom hela sommaren då min fru väntande vår andra dotter.

Jag kom i kontakt med en vän som tävlade inom OCR (Obstacle Course Racing) och så bestämde jag mig att springa en race. Jag hade sprungit mycket under fotbollstiden, men inte sedan 2007 och insåg ganska fort att min löpkondition inte var tillräckligt för att få bra tid på tävlingen som jag hade trott.

Jag började löpträna i maj 2015 och deltog i fler tävlingar. Helt random så kom jag in på en Youtube-länk. En dokumentär om triatleten Craig Alexander. Jag visste att det fanns något som hette Iron Man och hade sett en gammal video med en far som sprang med sin CP-skadade son och inte mer än så. Jag blev väldigt intresserad av hela den utmaningen som triatleter gick igenom. Jag började då direkt googla vilka triathlon klubbar som fanns i Göteborg, om det ens fanns några tänkte jag då. Jag hittade ett flertal klubbar och den närmaste hette Triathlon Väst. Deras gemensamma träning skulle starta igen i september. Jag tänkte att jag har bra tid på mig att bli bättre löpare, skaffa cykel och lära mig crawla till dess.
Jag hade börjat simma smått, lite bröstsim ibland och kände mig helt värdelös i det. Jag kollade via Youtube-länkar hur triatleter simmade och det var bara crawl som gällde om jag ville simma fort. Det gick helt okej och jag anmälde mig till Triathlon Väst Crawlkurs som skulle starta i oktober.

Under sommaren så gick träningen bara bättre och bättre. Cyklingen gick bättre än förväntat då min MMA sponsor Epic Fighing hörde om min galna idé med triathlon och hjälpte mig att få fixa en tempocykel. En 9 delad alloy tempo med diskhjul som kräver starka ben.

Jag anmälde mig till Powerman (Run-Bike-Run) som gick i september. Mata ordentligt med att lära mig cykla. Skaffade cykelskor (en del vurpor i början), en trainer för att nöta extra hemma. Jag körde sprinten som var 5,5km löpning, 24km cykling och 5,5km löpning igen. Jag kom på 7e plats på tiden 1:40:33. Inte många deltagare. 41 totalt och endast 21 personer i sprinten som jag körde. Men jag var jätte nöjd med min resultat och anmälde mig till en Iron Man 70.3 som går i Jönköping i juli 2016. Här börjar resan.